Lavansaari-seuran toimintaa

 

Lavansaari lyhyesti     Lavansaari-seura    Kotisivulle

TUPAILLAT
LAVANSAARI-SEURAN JÄSENKIRJE

SEPRAMARKKINAT
   (ei vuonna 2017)
KESÄRETKI
LAVANSAAREN SANOMAT

KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2017
LAVANSAARI-SEURAN SATAVUOTISJUHLA 2013

SEURAAN LIITTYMINEN


 UNTO HARTOSEN KIRJA: "Ulkosaarelle syntynyt, - saarelaispojan lapsuusmuistoja Lavansaaresta" Lue esittely.

PIRKKO TALSIN KIRJA: "Vähä varjoo verkostaki - Lavansaarelaista elämää". Lue esittely.

Lavansaaren kansallispuku

Uusi “Lavansaaren kansallispuvut”-postikortti on julkaistu Lavansaari-seura ry:n toimesta. Kuvassa ovat Lavansaaren kansallispuvut taustanaan Lavansaaren Suursatama. Kortti on kuvataiteilija Salli Parikan käsialaa.

"Lavansaaren kansallispuvut"-kortteja myy Hannu Aatola, puh. 050-3401356 tai hannu.aatola(a)kolumbus.fi.  Kortteja on yksinkertaisia ja taitettuja valkoisella kirjekuorella.  Hinnat ovat 1,50 yksinkertainen ja 2,- taitettu kortti.  Minimitilausmäärä on kymmenen kappaletta.  Kyselkääpä Hannulta!

TUPAILLAT

Lavansaari-seuran  vuoden 2017 tupaillat pidetään talvella/keväällä 2017 klo 18 Kotkan seurakuntakeskuksessa, os. Mariankatu 14.  Käynti pihan puolelta.

Tammikuu: Tiistai 17.01.  Tutustumme toisiimme lavansaarelaisjuuriemme kautta.  Pohtikaa valmiiksi, mitä tiedätte lavansaarelaistaustoistanne, esim. taustasuvut ja asuinpaikat.
 

Helmikuu:    Lavansaari-seuran vuosikokous pidetään Kotkan seurakuntakeskuksessa 22.2.2017 keskiviikkona klo 18.  Esillä sääntömääräiset asiat.  Seura tarjoaa kokouskahvit ja sytytämme kynttilät kuluneen vuoden aikana edesmenneille seuramme jäsenille.  Tervetuloa!

Maaliskuu:  Maaliskuun tupailtaa vietetään em. paikassa 21.3.2017  tiistaina klo 18.  Tupaillan aiheena on Lavansaaren “kerma” eli ketkä siihen joukkoon kuuluivat, mistä he tulivat ja minne taas lähtivät.  Kuuluivatko papit, opettajat, lääkärit, sairaanhoitajat, kätilö, apteekkari, nimismies, tullit, merivartijat, poliisi “kermaan”?  Oliko muita?  Miten he elivät verrattuna tavalliseen saarelaiseen?  Mitä tiedämme heistä ja heidän tuntemuksistaan?  Pirkko Talsi on perehtynyt aiheeseen ja esittelee asianomaisia kuvin ja sanoin.

Huhtikuu:    Tiistai 18.04.  Tupaillan aiheina ovat kansantaudit, kansanparannus ja kuolinsyyt Lavansaaressa.
 

Toukokuu:   Tiistai 16.05. Tupaillassa valmistaudumme kesän ohjelmiin, joita ovat kesäretki Tammioon 17.6. ja Kotkan Meripäivät ja The Tall Ships Race 13.-17.7., jolloin seura pitää myyntikojua Kotkan Kantasatamassa toivottavasti vahvoin talkoolaisvoimin.  Helena Saarelainen esittelee Tammion saaren ja kylän, jotta saamme kesäretkestä mahdollisimman paljon irti.  Skannaamme myös vuoden 1992 Lavansaaren matkojen kuvia jäseniltä käytettäväksi syyskuun tupaillassa.


Syyskuu:  Syyskuun tupaillassa 19.9. tutustumme vanhempia ja uudempia (v. 1992) kuvia katselemalla Lavansaaren kyliin.  Pyrimme rakentamaan mielikuvia saariympäristöstä niillekin, jotka eivät ole Lavansaarta nähneet.  Ehdimme syyskuussa tutustua yhteen kylään, mutta jatkamme muiden kylien osalta tammikuussa ja maaliskuussa 2018.


Lokakuu: Tiistaina 17.10. Suomi 100 vuotta. Seura tarjoaa kakkukahvit suolaisen ja makean kakun kera. Heikki Rytkölä kertoo Lavansaaresta vuonna 1917.

Marraskuussa Lavansaari-seuran pikkujoulu 21.11. klo 18 jouluruuan merkeissä Kotkan seurakuntakodissa vanhaan tapaan. Hinta jäseniltä 10 € ja jäsenen seurassa tulevalta 25 €.
TERVETULOA!Kesäretki

Lavansaari-seuran kesäretki tehdään Merisetin Vikla-vesibussilla Tammioon lauantaina 17.6.2017. Lähtö tapahtuu Kotkan Sapokasta Tulikukon vierestä klo 10.  Syömme lohisoppaa matkalla Tammioon tai Tammion rannassa, kelistä riippuen.  Sitten tutustumme saareen oppaan johdolla, jonka jälkeen on vapaata aikaa, kunnes palaamme klo 14.15 paattiin ja aloitamme kotimatkan kahvin juonnin merkeissä.  Saaressa on museo ja siellä avataan taidenäyttely käyntipäivänämme.  Vanha saarelaiskylä ja luonto ovat tutustumisen arvoisia.
Ilmoittautumisaika, myös maksuaika, päättyy toukokuun lopussa.  Ilmoittautumisia ottaa vastaan seuran sihteeri Riitta Olli, puh. 050-5299722, riitta.olli(a)outlook.com. Retken hinta on jäsenille 45,-, ei-jäsenille jäsenen seurassa 60,-, lapsille 3-11 v. 22,50 ja saaressa jo paikalla olevalle soppaa syövälle osallistujalle 13,-.  Retki maksetaan seuran tilille käyttäen jäsenmaksulomakkeessa olevaa viitettä, josta rahastonhoitajamme Paula Tolsa tunnistaa retkelle lähtijän.  Merkitkää tarvittavat lisätiedot huomiosarakkeeseen.

KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2017

Lavansaari-seuran löytää Kotkan Meripäivien aikana Kantasatamasta Vellamon kupeesta muiden saariseurojen joukosta.  Telttamme on auki keskiviikosta sunnuntaihin; keskiviikkona klo12-noin 20, torstaista lauantaihin  klo 10-noin 20 ja sunnuntaina klo 10-18.  Tarjoamme teltassamme kahvia, teetä, virvoitusjuomia ja mehua lohivoileipien ja leivonnaisten kanssa sekä, mikä tärkeintä, mukavan juttelupaikan lavansaarelaisille ja muille samanmielisille sekä informaatiota Lavansaaresta, lavansaareaisuudesta ja Lavansaari-seurasta.  Myynnissä on kirjallisuutta, Lavansaaren Sanomia, mukeja, pyyhkeitä, kyläkarttoja, postikortteja yms.  Tervetuloa


SEURAAN LIITTYMINEN

Ota yhteys seuran
rahastonhoitajaan Paula Tolsaan Runeberginkatu 24 a, 48200 Kotka p. 050 3095354, paula.tolsa(a)kymp.net, ja anna hänelle henkilötietosi, syntymäaikasi ja –paikkasi sekä yhteystietosi. Olisi myös mielenkiintoista kuulla syy, miksi haluat liittyä (ei välttämätön). Hallitus päättää jäseneksi hyväksymisestä seuraavassa kokouksessa.


VIULUNSOTTAJA KATOLLA

Ulkosaarten yhteistyötoimikunta on varannut 40 lippua Pyhtään kesäteatteriin 27.8. sunnuntaina klo 16 alkavaan näytäntöön.  Esitettävä kappale on nimeltään “Viulunsoittaja katolla” ja lipun hinta on 16,-.  Yhteiskuljetusta ei ole, joten jokainen järjestää itsensä paikalle itse tai kyselemällä kimppakyytimahdollisuutta ilmoittautuessaan minulle 31.7. klo 12 mennessä.  Pyhtään kesäteatterin osoite on Purolantie 392, Pyhtää ja nuorisoseurantalon nimi on Svedebo, jos tulee tarve kysellä tietä matkalla.

Lisätietona kerron, että kyseinen näytöskappale on nähtävissä 11.8.-10.9., josta tarkempia tietoja esim. Pyhtään kunnan sivujen kautta ja varmaan muuallakin netissä.  Lipun hinta on 16,- aikuinen ja 8,- lapsi.

Ilmoittautumiset siis minulle pikaisesti!

Anna-riitta pohjola
anna-riitta.pohjola(at)sulo.fi   
puh. 040-5167927
Kysely Lavansaaresta lähdöstä, evakkoudesta ja asuttamisesta