Lavansaari lyhyesti     Lavansaari-seura    KotisivulleTupaillat
Lavansaari-seuran jäsenkirje
Lavansaaren Sanomat
Kotkan Meripäivät
Lavansaari-seuran satavuotisjuhla 2013Kysely Lavansaaresta lähdösta, evakkoudesta ja asuttamisesta

Kysely lavansaarelaisten evakkoajan jälkeisestä asumaan settumisesta

Seuraan liittyminen ja jäsenmaksun maksaminen

Lavansaareen liittyviä linkkejä

Unto Hartosen kirja: "Ulkosaarelle syntynyt, - saarelaispojan lapsuusmuistoja Lavansaaresta" Lue esittely.

Pirkko Talsin kirja: "Vähä varjoo verkostaki - Lavansaarelaista elämää". Lue esittely.

Lavansaaren kansallispuku
Uusi “Lavansaaren kansallispuvut”-postikortti on julkaistu Lavansaari-seura ry:n toimesta. Kuvassa ovat Lavansaaren kansallispuvut taustanaan Lavansaaren Suursatama. Kortti on kuvataiteilija Salli Parikan käsialaa.

"Lavansaaren kansallispuvut"-kortteja myy Paula Tolsa, puh. 050-3095354 ja sähköposti paula.tolsa(a)kymp.net. Kortteja on yksinkertaisia ja taitettuja valkoisella kirjekuorella.  Hinnat ovat 1,50 yksinkertainen ja 2,- taitettu kortti.  Minimitilausmäärä on kymmenen kappaletta.  Kyselkääpä Paulalta!

LAVANSAAREEN LIITTYVIÄ LINKKEJÄ

Maailman ensimmäinen käytännön toimintaan tarkoitettu langaton viesti lähetettiin Suomessa tasan 120 vuotta sittenÄäriolosuhteissa rakennettu radioyhteys pelasti haaksirikkoutuneen laivan ja suomalaiskalastajat Suomenlahdella 5. helmikuuta 1900.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/02/02/maailman-ensimmainen-kaytannon-toimintaan-tarkoitettu-langaton-viesti?fbclid=IwAR20mYsAmsXWDpxkD4SOhXThzjqr9Od71Wnhi00tKovQ8n2IMZQ5it5Jy5U

Ylen juttu 28.7.2019:
https://yle.fi/uutiset/3-10893729?utm_so urce=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR35TSj9RtGBfBAFjEmLRgm5xoXL8qsH3LSV7PTfJzdELHyMBMpPnVxcYQU

Lavansaarikuvia flickr-palvelussa:
https://identity.flickr.com/

Radiodokumentti "Pietarin varjossa. Itäisen Suomenlahden merenkulkuperinteistä" 29.10.2017:
Tuon linkin kun avaa internet-selaimessa, niin sivun yläreunasta löytyy
"Download"-nappi, jota painamalla tiedoston saa ladattua koneelle.
Mikko Wahlman

https://www.dropbox.com/s/168y4s98jz4cah3/Arkisto_%20Pietarin%20varjossa.%20It%C3%A4isen%20Suomenlahden%20merenkulkuperinteist%C3%A4-2017-10-29T15_27_00%2B02_00.mp3?dl=0


Seuran toimintaa


TUPAILLAT

Lavansaari-seuran  vuoden 2020 tupaillat pidetään klo 18 Kotkan seurakuntakeskuksessa, os. Mariankatu 14.  Käynti pihan puolelta.

Tammikuun tupailta tiistaina 21.1.  Seuran uusi lauluvihko otetaan käyttöön ja laulamme siitä  Mika Huusarin säestyksellä.  Seuran valokuvakansiot ovat katsottavina.  Saaresta lähdön 80-v. muistotilaisuuden CD:t lunastettavina.

 Helmikuussa vuosikokous tiistaina 18.2.

 Maaliskuun tupailta tiistaina 17.3.  Tupailta on peruutettu.

 Huhtikuun tupailta tiistaina 21.4.  Tupailta on peruutettu..

 Toukokuun tupailta tiistaina 19.5. Katselemme seuran jäseniltä saatuja valokuvia tunnistusmielessä ja suunnittelemme kesän ohjelmaa.Seuran toimintaa

Kesäretki


TERVETULOA LAVANSAARISEURAN KESÄRETKELLE! Seuran toimintaa
KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2019

Olemme mukana Kotkan Meripäivillä omalla teltallamme.  Paikka poikkeaa aiemmasta, koska meidät on siirretty Vellamon luiskan maan puolelle varsin lähelle Vellamon sisäänkäyntiä.  Lyhyempi matka tuloportilta!

Meiltä saa entiseen tapaan kahvia,teetä, mehua ja virvoitusjuomia sekä erinomaisia lohivoileipiä, pullaa ja lavansaarelaisia eli pikkuleipiä.  Kaikki on  laktoositonta ja gluteenitontakin on tarjolla.  Myynnissä on kirjoja, Lavansaaren Sanomia, karttoja, mukeja, pyyhkeitä, tulitikkuja, Lavansaari-kasseja ja arpajaisia kannattaa kokeilla ennen kuin ostaa! KORTTIMAKSUKIN KÄY!

Tervetuloa tapaamaan lavansaarelaisia, jutustelemaan, kyselemään tai muuten vain viettämään aikaa teltallamme.  Kirjahyllyssä on kirjoja luettavaksi, seinällä karttoja, pöydällä valokuvakansioita.

Odottelemme teitä Kantasatamassa torstaista sunnuntaihin!

JÄSENET!  Työvoimaa tarvitaan, jotta kaikki toimii.  Ilmoittautumisia ottaa vastaan puheenjohtaja (kts. yhteystiedot).

Seuran toimintaa
SEURAAN LIITTYMINEN

Ota yhteys seuran
rahastonhoitajaan Paula Tolsaan Runeberginkatu 24 a, 48200 Kotka p. 050 3095354, paula.tolsa(a)kymp.net, ja anna hänelle henkilötietosi, syntymäaikasi ja –paikkasi sekä yhteystietosi. Olisi myös mielenkiintoista kuulla syy, miksi haluat liittyä (ei välttämätön). Hallitus päättää jäseneksi hyväksymisestä seuraavassa kokouksessa.


Jäsenmaksun maksaminen
Seuran pankkitilin numero on FI91 1069 3000 2252 50.  Muista käyttää omaa viitenumeroasi, joka on jäsenmaksulaskussasi.  Viitteellinen maksu on merkittävästi viitteetöntä halvempi!

Seuran toimintaa