Lavansaari-seuran toimintaa

 

Lavansaari lyhyesti     Lavansaari-seura    Kotisivulle

TUPAILLAT
LAVANSAARI-SEURAN JÄSENKIRJE

SEPRAMARKKINAT

KESÄRETKI
LAVANSAAREN SANOMAT

KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2017
LAVANSAARI-SEURAN SATAVUOTISJUHLA 2013

SEURAAN LIITTYMINEN


 UNTO HARTOSEN KIRJA: "Ulkosaarelle syntynyt, - saarelaispojan lapsuusmuistoja Lavansaaresta" Lue esittely.

PIRKKO TALSIN KIRJA: "Vähä varjoo verkostaki - Lavansaarelaista elämää". Lue esittely.

Lavansaaren kansallispuku

Uusi “Lavansaaren kansallispuvut”-postikortti on julkaistu Lavansaari-seura ry:n toimesta. Kuvassa ovat Lavansaaren kansallispuvut taustanaan Lavansaaren Suursatama. Kortti on kuvataiteilija Salli Parikan käsialaa.

"Lavansaaren kansallispuvut"-kortteja myy Hannu Aatola, puh. 050-3401356 tai hannu.aatola(a)kolumbus.fi.  Kortteja on yksinkertaisia ja taitettuja valkoisella kirjekuorella.  Hinnat ovat 1,50 yksinkertainen ja 2,- taitettu kortti.  Minimitilausmäärä on kymmenen kappaletta.  Kyselkääpä Hannulta!

TUPAILLAT

Lavansaari-seuran  vuoden 2018 tupaillat pidetään talvella/keväällä 2018 klo 18 Kotkan seurakuntakeskuksessa, os. Mariankatu 14.  Käynti pihan puolelta.

Tammikuu: Tiistai 16.1.2018 Tutustumme kuvin ja kertomuksin Lavansaaren Lounatkylään sellaisena kuin se oli ennen saaresta lähtöä ja sellaisena kuin sen näimme Lavansaaressa vuonna 1992 käydessämme.

Helmikuussa vuosikokous 20.2.2018.

Maaliskuussa tupailta 20.3.2018.  Katselemme vuoden aikana jäsenistöltä saamiamme kuvia.

Huhtikuussa tupailta 17.4.2018.

Toukokuussa tupailta 22.5.2018.  (Huom!  Toukokuun neljäs tiistai!)

.
TERVETULOA!Kesäretki

Lavansaari-seuran kesäretki tehdään Merisetin Vikla-vesibussilla Tammioon lauantaina 17.6.2017. Lähtö tapahtuu Kotkan Sapokasta Tulikukon vierestä klo 10.  Syömme lohisoppaa matkalla Tammioon tai Tammion rannassa, kelistä riippuen.  Sitten tutustumme saareen oppaan johdolla, jonka jälkeen on vapaata aikaa, kunnes palaamme klo 14.15 paattiin ja aloitamme kotimatkan kahvin juonnin merkeissä.  Saaressa on museo ja siellä avataan taidenäyttely käyntipäivänämme.  Vanha saarelaiskylä ja luonto ovat tutustumisen arvoisia.
Ilmoittautumisaika, myös maksuaika, päättyy toukokuun lopussa.  Ilmoittautumisia ottaa vastaan seuran sihteeri Riitta Olli, puh. 050-5299722, riitta.olli(a)outlook.com. Retken hinta on jäsenille 45,-, ei-jäsenille jäsenen seurassa 60,-, lapsille 3-11 v. 22,50 ja saaressa jo paikalla olevalle soppaa syövälle osallistujalle 13,-.  Retki maksetaan seuran tilille käyttäen jäsenmaksulomakkeessa olevaa viitettä, josta rahastonhoitajamme Paula Tolsa tunnistaa retkelle lähtijän.  Merkitkää tarvittavat lisätiedot huomiosarakkeeseen.

KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2017

Lavansaari-seuran löytää Kotkan Meripäivien aikana Kantasatamasta Vellamon kupeesta muiden saariseurojen joukosta.  Telttamme on auki keskiviikosta sunnuntaihin; keskiviikkona klo12-noin 20, torstaista lauantaihin  klo 10-noin 20 ja sunnuntaina klo 10-18.  Tarjoamme teltassamme kahvia, teetä, virvoitusjuomia ja mehua lohivoileipien ja leivonnaisten kanssa sekä, mikä tärkeintä, mukavan juttelupaikan lavansaarelaisille ja muille samanmielisille sekä informaatiota Lavansaaresta, lavansaareaisuudesta ja Lavansaari-seurasta.  Myynnissä on kirjallisuutta, Lavansaaren Sanomia, mukeja, pyyhkeitä, kyläkarttoja, postikortteja yms.  Tervetuloa


SEURAAN LIITTYMINEN

Ota yhteys seuran
rahastonhoitajaan Paula Tolsaan Runeberginkatu 24 a, 48200 Kotka p. 050 3095354, paula.tolsa(a)kymp.net, ja anna hänelle henkilötietosi, syntymäaikasi ja –paikkasi sekä yhteystietosi. Olisi myös mielenkiintoista kuulla syy, miksi haluat liittyä (ei välttämätön). Hallitus päättää jäseneksi hyväksymisestä seuraavassa kokouksessa.


VIULUNSOTTAJA KATOLLA

Ulkosaarten yhteistyötoimikunta on varannut 40 lippua Pyhtään kesäteatteriin 27.8. sunnuntaina klo 16 alkavaan näytäntöön.  Esitettävä kappale on nimeltään “Viulunsoittaja katolla” ja lipun hinta on 16,-.  Yhteiskuljetusta ei ole, joten jokainen järjestää itsensä paikalle itse tai kyselemällä kimppakyytimahdollisuutta ilmoittautuessaan minulle 31.7. klo 12 mennessä.  Pyhtään kesäteatterin osoite on Purolantie 392, Pyhtää ja nuorisoseurantalon nimi on Svedebo, jos tulee tarve kysellä tietä matkalla.

Lisätietona kerron, että kyseinen näytöskappale on nähtävissä 11.8.-10.9., josta tarkempia tietoja esim. Pyhtään kunnan sivujen kautta ja varmaan muuallakin netissä.  Lipun hinta on 16,- aikuinen ja 8,- lapsi.

Ilmoittautumiset siis minulle pikaisesti!

Anna-riitta pohjola
anna-riitta.pohjola(at)sulo.fi   
puh. 040-5167927
Kysely Lavansaaresta lähdöstä, evakkoudesta ja asuttamisesta