Lavansaari-seuran toimintaa

 

Lavansaari lyhyesti     Lavansaari-seura    Kotisivulle

TUPAILLAT
LAVANSAARI-SEURAN JÄSENKIRJE

SEPRAMARKKINAT

KESÄRETKI 2019
LAVANSAAREN SANOMAT

KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2018
LAVANSAARI-SEURAN SATAVUOTISJUHLA 2013

KYSELY LAVANSAARESTA LÄHDÖSTÄ, EVAKKOUDESTA JA ASUTTAMISESTA

KYSELY LAVANSAARELAISTEN EVAKKOAJAN JÄLKEISESTÄ ASUMAAN ASETTUMISESTA

SEURAAN LIITTYMINEN


 UNTO HARTOSEN KIRJA: "Ulkosaarelle syntynyt, - saarelaispojan lapsuusmuistoja Lavansaaresta" Lue esittely.

PIRKKO TALSIN KIRJA: "Vähä varjoo verkostaki - Lavansaarelaista elämää". Lue esittely.

Lavansaaren kansallispuku

Uusi “Lavansaaren kansallispuvut”-postikortti on julkaistu Lavansaari-seura ry:n toimesta. Kuvassa ovat Lavansaaren kansallispuvut taustanaan Lavansaaren Suursatama. Kortti on kuvataiteilija Salli Parikan käsialaa.

"Lavansaaren kansallispuvut"-kortteja myy Hannu Aatola, puh. 050-3401356 tai hannu.aatola(a)kolumbus.fi.  Kortteja on yksinkertaisia ja taitettuja valkoisella kirjekuorella.  Hinnat ovat 1,50 yksinkertainen ja 2,- taitettu kortti.  Minimitilausmäärä on kymmenen kappaletta.  Kyselkääpä Hannulta!

TUPAILLAT

Lavansaari-seuran  vuoden 2019 tupaillat pidetään klo 18 Kotkan seurakuntakeskuksessa, os. Mariankatu 14.  Käynti pihan puolelta.

Tammikuun tupailta 15.1.2019 tiistai klo 18. Avaamme saaresta lähdön 80-vuotismuistovuoden ja ryhdymme yhdessä keräämään tietoja siitä, minne lavansaarelaiset aikoinaan asettuivat elämäänsä jatkamaan.

Helmikuun tupaillassa vuosikokous 19.2.2019 tiistaina klo 18.

Maaliskuun tupailta tiistaina 19.3.2019 klo 18.  Tutustumme nuottameriin, nuottakuntiin ja nuottakalastukseen niitten tietojen perusteella, joita saarelaisten vanhoista muistiinpanoista ja kertomuksista on kertynyt.  Jospa oppisimme pitämään erillään nuottameret ja putkakalastuksen.

Huhtikuun tupailta tiistaina 16.4.2019 klo 18.  Heikki Piispa, Lavansaaren laivastosta ja merenkulusta Meri on meidän peltomme-teoksen kirjoittanut historian tuntija, tulee kertomaan meille kirjansa aiheesta tiivistetysti.

Toukokuun tupailta tiistaina 21.5.2019 klo 18.  Tutustumme asutuskyselyn tuloksiin eli minne lavansaarelaiset rakensivat pysyvät kotinsa mantereella.  Kyselylomaketta on jaettu tupailloissa ja se löytyy näiltäkin sivuilta.  Ohjeet lomakkeessa.  Lisäksi kerromme kesän ohjelmasta (kesäretki, meripäivät) ja keräämme ilmoittautumisia.

Kesäretki

TERVETULOA LAVANSAARISEURAN KESÄRETKELLE! 


Lavansaari-seuran kesäretki tehdään Kaunissaareen 15.6. 2019 lauantaina.  Lähdemme Sapokasta m/s Viklalla klo 10 ja palaamme samaan paikkaan klo 17.  Perillä nautimme lohisoppalounaan Viklassa ja tutustumme sen jälkeen saareen jokainen haluamallaan tavalla.  Tarjolla luontoa, vanhan saaristokylän tunnelmaa, museo, kauppa, kahvila, ravintola tms.  Palaamme toista reittiä Kotkaan ja juomme kahvit moottorissa matkalla.  Matkan hinta on 45,- jäsenelle ja jäsenen mukana tulevalle ei-jäsenelle 54,-.  Lapset 3-11 v. 22,50.  Ilmoittautumiset seuran sihteerille Anja Vihiselle toukokuun loppuun mennessä, jolloin matka myös tulee maksaa seuran tilille.  Muistathan ilmoittaa nimien lisäksi yhteystiedot ja ruokarajoitteet.

 

KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2018

Lavansaari-seura on mukana Kotkan Meripäivillä 26.-29.7.2018 eli torstaista sunnuntaihin.  Teltassamme tarjotaan vanhaan malliin lohivoileipiä ja Lavansaarelaisia, kahvia, teetä ja mehua sekä kirjallisuutta, Lavansaaren Sanomia, pyyhkeitä, mukeja, kyläkarttoja, postikortteja ja nokkahattuja eli lippiksiä.  Telttamme toimii kohtaamispaikkana lavansaarelaisiile ja muille asiasta kiinnostuneille.  Tarjoamme tietoa Lavansaaresta, lavansaarelaisuudesta ja Lavansaari-seurasta.

Telttamme sijaitsee Vellamon seinustalla sen rannan puolella.

 

JÄSENET!  Työvoimaa tarvitaan, jotta kaikki toimii.  Ilmoittautumisia ottaa vastaan puheenjohtaja (kts. yhteystiedot).


SEURAAN LIITTYMINEN

Ota yhteys seuran
rahastonhoitajaan Paula Tolsaan Runeberginkatu 24 a, 48200 Kotka p. 050 3095354, paula.tolsa(a)kymp.net, ja anna hänelle henkilötietosi, syntymäaikasi ja –paikkasi sekä yhteystietosi. Olisi myös mielenkiintoista kuulla syy, miksi haluat liittyä (ei välttämätön). Hallitus päättää jäseneksi hyväksymisestä seuraavassa kokouksessa.