Lavansaari-seuran toimintaa

 

Lavansaari lyhyesti     Lavansaari-seura    Kotisivulle

TUPAILLAT
LAVANSAARI-SEURAN JÄSENKIRJE

SEPRAMARKKINAT

KESÄRETKI
LAVANSAAREN SANOMAT

KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2018
LAVANSAARI-SEURAN SATAVUOTISJUHLA 2013

SEURAAN LIITTYMINEN


 UNTO HARTOSEN KIRJA: "Ulkosaarelle syntynyt, - saarelaispojan lapsuusmuistoja Lavansaaresta" Lue esittely.

PIRKKO TALSIN KIRJA: "Vähä varjoo verkostaki - Lavansaarelaista elämää". Lue esittely.

Lavansaaren kansallispuku

Uusi “Lavansaaren kansallispuvut”-postikortti on julkaistu Lavansaari-seura ry:n toimesta. Kuvassa ovat Lavansaaren kansallispuvut taustanaan Lavansaaren Suursatama. Kortti on kuvataiteilija Salli Parikan käsialaa.

"Lavansaaren kansallispuvut"-kortteja myy Hannu Aatola, puh. 050-3401356 tai hannu.aatola(a)kolumbus.fi.  Kortteja on yksinkertaisia ja taitettuja valkoisella kirjekuorella.  Hinnat ovat 1,50 yksinkertainen ja 2,- taitettu kortti.  Minimitilausmäärä on kymmenen kappaletta.  Kyselkääpä Hannulta!

TUPAILLAT

Vuonna 2019 (Ennakkotieto)
Anja Vihinen, facebook-ryhmä: Tammikuun tupailta pidetään tiistaina 15.1. klo 18 alkaen. Tupaillat ovat myös helmi - toukokuussa kuun kolmantena tiistaina, siis 19.2., 19.3., 16.4. ja 21.5.2019.

Lavansaari-seuran  vuoden 2018 tupaillat pidetään klo 18 Kotkan seurakuntakeskuksessa, os. Mariankatu 14.  Käynti pihan puolelta.

Tammikuu: Tiistai 16.1.2018 Tutustumme kuvin ja kertomuksin Lavansaaren Lounatkylään sellaisena kuin se oli ennen saaresta lähtöä ja sellaisena kuin sen näimme Lavansaaressa vuonna 1992 käydessämme.

Helmikuussa vuosikokous 20.2.2018.

Maaliskuussa tupailta 20.3.2018.  Katselemme vuoden aikana jäsenistöltä saamiamme kuvia.

Huhtikuussa tupailta 17.4.2018.

Toukokuussa tupailta 22.5.2018.  (Huom!  Toukokuun neljäs tiistai!)

Syyskuun tupailta 18.9.2018. Aiheena vuoden 1924 korkea vesi Suomenlahdella ja ulkosaarissa.  Vertailun vuoksi voi kertoa, että jäsenemme Heikki Rytkölä kertoo Tietokeskus Vellamon marraskuun Tietoherkku-esitelmässään vuoden 1824 korkeasta vedestä samoilla alueilla.  Vähän tulee väristyksiä, kun tajuaa, että vuosi 2024 on jo kuuden vuoden päästä...

Lokakuun tupailta 16.10.2018. Silloin käsittelemme lavansaarelaisia paikannimiä, joista toivomme osallistujien kertovan kaiken, minkä tietävät.  Kotimaisten kielten keskus KOTUS on digitoinut viime vuonna paikannimemme, joita meitä vanhemmat olivat heille keränneet, ja haluaisimme lisätä niihin tietoihin kaiken mahdollisen tarkasta sijainnista paikan käyttöön (laidun, suvituskohde, uimakivi jne.) sekä tiedossamme olevat nimien syntyhistoriat yms. 

Marraskuussa 20.11.
Lavansaari-seuran pikkujoulua vietetään Kotkan seurakuntakeskuksessa 20.11. tiistaina klo 18 jouluruoan merkeissä.  Syömisen ja seurustelun lisäksi on ohjelmassa jouluevankeliumi, tällä kertaa Lounatkylän murteella.  Lisäksi kerrotaan ja kerrataan, miten joulua vietettiin Lavansaaressa ja jaetaan seuran pöytäviirejä niille, jotka ensimmäisen kerran jäsenyysaikanaan täyttävät pyöreitä vuosia (50 tai korkeampia).

Ruokailun kustannuksia jaetaan seuran ja osallistujien kesken siten, että jäsen maksaa 10,- ja seura loput.  Jäsenen mukana tuleva vieras maksaa 25,-.  Maksu kerätään käteisenä heti tilaisuuteen tultaessa.

Pikkujoulussa myydään uutta Lavansaaren Sanomat no 24, jonka hinta on 6,- (käteisellä).  Lavansaaren Sanomia voi myös tilata toisaalla sivuilla kerrotulla tavalla.   Tervetuloa!


Kesäretki

TERVETULOA LAVANSAARISEURAN KESÄRETKELLE! 

 

Aika:          lauantai 7.7.2018

Kohde:       Sepramarkkinat Klamilan satamassa Virolahdella

Hinta:        25e (myös seuraan kuulumattomilta)

                 12,50e/lapsi alle 12 vuotta

Ilmoittautuminen: Soita tai laita sähköpostia sihteeri Riitta Ollille 20.6 mennessä:

p. 050 5299 722 tai sähköposti: riitta.olli@outlook.com

(laita viestiin puhelinnumerosi ja tieto, mistä tulet kyytiin sekä ilmoita mahdollinen erikoisruokavalio)

 Maksaminen: Lavansaari-seuran tilille  FI91 1069 3000 2252 50 20.6 mennessä.

Laita viitteeksi jäsenmaksulomakkeessa oleva viitenumero tai
kirjoita viesti-kenttään lähtijän/lähtijöiden  nimet.

 Lähtö/reitti: klo 9 Kotkan linja-autoasema– Karhulan linja-autoasema – tarvittaessa Hamina

                  – Klamilan satama 

Ruokailu:   Ruokailu klo 12-13 Sataman Baarissa: Metsästäjänleike, perunat, salaatti ja kahvit.

Paluu/reitti: Lähtö Klamilan satamasta klo 16 – Bunkkerimuseo (aikaa varattu 1 tunti, jonka aikana halukkaat voivat tutustua museoon yhden euron pääsymaksulla)

  tarv. Hamina – Karhulan linja-autoasema – Kotkan linja-autoasema

Linja-auto: Kuljetusliike J.Hultmanin  52-paikkainen linja-auto, autossa on WC.

KOTKAN MERIPÄIVILLÄ 2018

Lavansaari-seura on mukana Kotkan Meripäivillä 26.-29.7.2018 eli torstaista sunnuntaihin.  Teltassamme tarjotaan vanhaan malliin lohivoileipiä ja Lavansaarelaisia, kahvia, teetä ja mehua sekä kirjallisuutta, Lavansaaren Sanomia, pyyhkeitä, mukeja, kyläkarttoja, postikortteja ja nokkahattuja eli lippiksiä.  Telttamme toimii kohtaamispaikkana lavansaarelaisiile ja muille asiasta kiinnostuneille.  Tarjoamme tietoa Lavansaaresta, lavansaarelaisuudesta ja Lavansaari-seurasta.

Telttamme sijaitsee Vellamon seinustalla sen rannan puolella.

 

JÄSENET!  Työvoimaa tarvitaan, jotta kaikki toimii.  Ilmoittautumisia ottaa vastaan puheenjohtaja (kts. yhteystiedot).


SEURAAN LIITTYMINEN

Ota yhteys seuran
rahastonhoitajaan Paula Tolsaan Runeberginkatu 24 a, 48200 Kotka p. 050 3095354, paula.tolsa(a)kymp.net, ja anna hänelle henkilötietosi, syntymäaikasi ja –paikkasi sekä yhteystietosi. Olisi myös mielenkiintoista kuulla syy, miksi haluat liittyä (ei välttämätön). Hallitus päättää jäseneksi hyväksymisestä seuraavassa kokouksessa.
Kysely Lavansaaresta lähdöstä, evakkoudesta ja asuttamisesta