Takaisin seuran toiminta-sivulle

LAVANSAARI-SEURAN JÄSENKIRJE 2018

Tervehdys Lavansaari-seuran jäsenet ja hyvää alkanutta sadattaviidettä aktiivista toimintavuotta!  Täältä seurasta päin katsoen lavansaarelaisuus voi hyvin ja elinvoimaa riittää Kävelimme syys- ja tammikuun tupailloissa kyläkartan ja valokuvien avulla kaikissa Lavansaaren kylissä ja tutustuimme juuriimme ja menneeseen elämään tiheästi asutuissa kylissä. Myöhempien käyntien kuvista näimme, miten pienellä alalla kylät ovat sijainneet. Lokakuussa juhlimme Suomen satavuotista itsenäisyyttä kakkukahvein ja Lavansaari 1917 - esitelmineen. Maaiskuussa katselimme seuran jäseniltä saamiamme kuvia ja filmejä, joiden sisällöstä keräämme tietoja. Huhtikuussa elvytetään lavansaarelaista käsityötä (vironvyöt, nyytingit, kansallispuvun teko, kirjokintaat, merssin kutominen ja pitsaus) työnäytöksin ja kuvin. Toukokuussa valmistaudutaan kesän tapahtumiin ja kuunnellaan vanhoja saarelaishaastatteluja sekä käydään Lavansaaressa 1992-vuoden videota katsomalla.
Syksyn tupailloissa kerrotaan vuoden 1924 korkeasta vedestä Suomenlahdella ja sen seurauksista sekä tutkitaan Lavansaaren paikannimistöä ja paikkoihin liittyvää tietämystä. Toimintavuoden päättävät pikkujoulujuhlat marraskuussa.

LAVANSAAREN SA­NOMAT ilmestyy marraskuussa. Päätoimittaja Johanna Roiha, puh. 045-6636968, toimituskunnassa Aleksi Hiltunen. Kirjoi­tuksia, kuvia, muisteluksia ja kaikkea yhteisesti kiinnostavaa odotetaan jäsenis­töltä hyvissä ajoin.

JÄSENMAKSUN MAKSAMINEN ohei­sella pankkisiirrolla, tili FI91 1069 3000 2252 50 (muista viitenumero!). Jäsen­maksun suuruus on 12 euroa, kunniajäsenet ja 80 vuotta täyttäneet (myös tänä vuonna täyttävät) on vapautettu maksusta.  Mak­samalla eräpäi­vään mennessä helpotatte rahastonhoitajan työtä.

TULEVAA TOIMINTAA

Tupaillat 17.4. ja 22.5. sekä syys-mar­ras­kuussa kuukauden kolmantena tiistaina klo 18 Kotkan seurakuntakeskuksessa (syksyn ajankohdat varmistuvat syksyllä). Kauem­paa tulijat varmistakaa soittamalla, jos ette ole nähneet kutsua!

Sepramarkkinat la-su 7.-8.7. Virolahdella Klaaamilan satamassa. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta seura järjestää myös kesäretken sepramarkkinoille 7. tai 8.7. Tarjolla on kuljetus, virolais - suomalaista ohjelmaa, ruokaa ja hyvää seuraa. Aika tarkentuu keväämmällä. Tiedustelut ja ilmoittautmiset sihteerille.

Meripäivät Kotkassa 26.-29.7. Olemme Kantasatamassa tuomassa Lavansaarta, lavansaarelaisuutta ja seuraamme tutuiksi sekä myymässä tuotteitamme. Kojumme toimii mukavana kohtauspaikkana saarelaisille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tervetuloa myös töihin kojulle, talkoovoimia tarvitaan! Ilmoittautuminen puheenjohtajalle.

Ulkosaarelaisten kirkkopyhä Kotkan kir­kossa 14.10.2018.

Seuran pikkujoulu on marraskuussa tu­paillan pai­kalla (ajankohta varmistuu syk­syllä).

MISSÄ ILMOITETAAN?  Kotkassa il­mestyvä ilmaisjakelulehti Ankkuri, Kar­jala-lehti sekä seuran kotisivut.

MISTÄ VOI KYSYÄ?  Kysyä voi kai­kilta, joiden yhteystiedot löytyvät kirjeestä.

SEURAN KOTISIVUILLA tietoja tupailloista, myytävistä tuotteista ja hienoja kuvia.  www.lavansaari.net

LAVANSAARI-RYHMÄ Facebookissa toimii aktiivisesti.  Ylläpitäjänä Johanna Roiha.

Tapaamisiin ja kuulemisiin!  Tulka iltaa istumaa tai/ja pi­täkää muuten yhteyttä.  Yhteystiedot löytyvät takasivulta. 

Saarelaisterveisin

Lavansaari-seuran hallitus