Takaisin seuran toimintaan

Uusi kirja Pirkko Talsilta

"Vähä varjoo verkostaki - lavansaarelaista elämää"-kirja ilmestyi vuoden 2013 lopussa Lavansaari-seuran 100-vuotisjuhliin. Kirjan julkaisija on Lavansaari-seura ja sen on koonnut Pirkko Talsi jälkipolville ja muille asiasta kiinnostuneille äitinsä Helmi Talsin, o.s. Kääriä, omaksumista vanhoista tavoista, jotka hän jätti perinnöksi lapsilleen. Näitä tapoja ovat pääsiäisen aikaan mm. virpominen, variksen vesi, auringontanssi, keinut ja muina vuodenaikoina mm. Martinsantit, joulun vietto, oljamit ja sateenkarkoitusloitsu. Kirjassa on myös käsitelty ihmisen elämänkulkua alusta loppuun, käsitöitä ja pukeutumista.

Toinen puoli kirjasta sisältää Lavansaaresta tallennettuja Suomen Kansan Vanhoja Runoja ja loitsuja, jotka Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on digitoinut.

Kirjan hinta on 20 euroa ja sitä myy Pirkko Talsi, puh. 044-3210242. Sen voi joko hakea Pirkolta tai se lähetetään postitse kotiin. Seuralta sitä saa tupailloissa Kotkan Seurakuntakeskuksessa, ilmoitukset kotisivuilla, Ankkurissa ja Karjala-lehdessä.

  Vähä varjoo-kirjan etukansi           Vähä varjoo-kirjan takakansi